ECOMAAIERS.BE

Is uw tuin geschikt voor een Grasrobot?

Een Ecologische Grasrobots van Ecomaaiers.be heeft tal van voordelen. Hoewel, is uw tuin geschikt voor een grasrobot? Net als elk elektrisch toestel heeft deze ook enkele beperkingen voor sommige tuinen. We bespreken alles hier duidelijk.

Complexe Tuinen

Vaak denken mensen dat wanneer ze een tuin hebben met complexe vormen, paden, planten en andere begroeiingen, dat over het algemeen een robotmaaier niets voor hen is.

Niets is minder waar! De ecologische Grasrobot van Ecomaaiers.be kan over het algemeen alles maaien wat u met een traditionele grasmaaier kan.

Loopt uw grasveld tot tegen een afscheiding, bijvoorbeeld een muur of een hoge border, dan zal er een strook van het gras ongemaaid blijven. Dit doordat de messen binnen de behuizing zitten en de nodige sensoren botsingen voorkomen om de behuizing niet te beschadigen. Dit is ook voor de veiligheid van dieren gemaakt. Deze kanten kan u met een trimmer kort houden. 

Tip: Hindernissen of zones die niet gemaaid mogen worden kan u best omboorden met een voldoende hoge rand of uitsluiten van de maaizone door het creëren van eilandjes met de begrenzingsdraad.

Loopt het gras door tot tegen een terras of pad dat op hetzelfde niveau ligt, dan kan de grasrobot vaak met 1 wiel van het grasveld rijden om zo netjes tot tegen de kanten te maaien. Kleine voorwerpen als speelgoed of kleren dient u dus ook best te verwijderen van het gras, om beschadiging te voorkomen.

Onze Grasrobots zijn geschikt voor hellingen van maximaal 45°. Kleine Grasrobots kunnen de krommingen van het gazon het beste volgen en voorkomen bijvoorbeeld dat hobbels gescalpeerd worden, zoals vaak gebeurt met traditionele grasmaaiers.

Verschillende stukken gras

Heeft uw tuin verschillende stukken afgezonderd gras? Dan zal u de Grasrobot moeten verplaatsen, of kiezen voor twee kleinere Grasmaaiers van Ecomaaiers.

De grootte van uw tuin

Over de grootte van uw tuin kunnen we niet veel zeggen, maar u zal misschien schrik hebben dat de grasrobot niet uw gehele tuin kan maaien zonder deze opnieuw te moeten opladen?

Zeker niet. De Robotmaaiers van Ecomaaiers.be hebben een langdurige en duurzame batterij. Bekijk ons aanbod robotmaaiers in onze webshop voor alle details.

Omgevingsfactoren

Heeft u zeer lang gras? Dan kan u de maaihoogte van het toestel aanpassen. Je laat het gras eigenlijk beter niet te lang groeien. De Grasrobots van Ecomaaiers zijn zo ontworpen dat u ze eigenlijk om de paar dagen (of dagelijks!) hun werk laat doen. Op die manier geniet u altijd van een schitterende tuin die ‘net’ gemaaid werd.

Nog vragen of opmerkingen? Wij staan je graag, vrijblijvend, te woord!
info@ecomaaiers.be / 0477 45 90 59